waarom rebalancing?

space

Ons lichaam heeft een geheugen, net zoals ons denken een geheugen heeft.

Alles wat we ooit hebben meegemaakt en hebben gevoeld wordt opgeslagen in dit geheugen van het lichaam. Zowel de goede als de slechte ervaringen nemen hierbij hun plek in. Van nature hebben wij mensen sterk de neiging de goede gevoelens vast te houden en de pijnlijke gevoelens te verdringen of weg te stoppen. Deze verdrongen en dus onbewuste gevoelens werken door op onze stemming, op ons lichaam en gedrag, of we dat nou willen of niet. Je zou kunnen zeggen dat we niet geleerd hebben om op een juiste manier met deze gevoelens om te gaan.

Een paar voorbeelden van hoe deze onbewuste gevoelens kunnen doorwerken in ons dagelijkse leven:

  • je ervaart onrust en spanning in je lichaam;
  • je vindt het lastig om te ontspannen;
  • je hebt gevoelens van haast en steeds wat moeten;
  • er zijn gevoelens van ontevredenheid die je niet goed kunt plaatsen;
  • je vindt het moeilijk te stoppen met denken.

Wat wil je lichaam nou eigenlijk zeggen met deze ervaringen? Waarschijnlijk probeert je lichaam je een bepaald signaal af te geven. Als bepaalde gevoelens of stemmingen steeds terugkomen, zullen ze je kennelijk wel wat te vertellen hebben. Het lastige is dat we vaak niet weten hoe we ons hiervoor moeten openen. Vaak speelt hierbij angst voor het onbekende en weerstand een grote rol. Kijk maar eens of dit klopt voor jezelf!

Vanuit mijn ervaring kan ik je  helpen om je van deze weerstand bewust te maken, waardoor je makkelijker in je eigen gevoel kunt komen.