groepstraining

space

Naast individuele begeleiding biedt Body and Flow ook groepstrainingen. Deze trainingen hebben een duidelijk uitgangspunt: het op gang brengen van een bewustwordingsproces. Hoe leer je omgaan met de dagelijkse hektiek? Hoe bied je daar een goed tegenwicht tegen? Oftewel: Hoe vind je het evenwicht terug tussen hoofd en hart?

De sessies zijn speciaal ontwikkeld voor groepen. Vanuit theoretische kaders wordt geoefend met verschillende technieken:

  • Stilte-meditatie – om een rustpunt te vinden in jezelf;
  • Meditatie in beweging – van beweging naar totale ontspanning;
  • Ademhaling – ter ondersteuning en als hulpbron;
  • Focus – om je gericht te kunnen concentreren;
  • Bewustwording van je eigen lichaam – ter ondersteuning;
  • Beweging en emotie – hoe ga je hiermee om?

Gestrest en gehaast als we zijn verliezen we steeds vaker onze eigen grenzen uit het oog. Tijdens de training ontdek je door de oefeningen hoe je kunt omgaan met inspanning en ontspanning. Je leert je eigen grenzen kennen en, niet minder belangrijk, deze te bewaken. Zo vind je de rust terug in jezelf.

Een groepstraining duurt maximaal 2 uur per keer en de kosten zijn 125,- euro per uur exclusief BTW en exclusief reiskosten.
Per training is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

space

Marco Luchtmeijer
Praktijk: Body and Flow / www.bodyandflow.nl
email: contact@bodyandflow.nl
Tel: 0570-616843/0644365652
Kvk: 08174252

space

Rabobank Apeldoorn

Deze groepstrainingen werden 6 weken( 1 uur p.w.) gegeven aan een groep managers en teamleiders van de Rabobank in Apeldoorn.

Ik heb een aantal sessies body en flow gevolgd. Samen met mijn collega’s van het werk. Wij zijn altijd erg druk bezig met ons hoofd (denken). Middels een paar simpele oefeningen werd ik ‘uit het denken” gehaald en terug gebracht naar het NU. Een heerlijke ervaring die er voor zorgde dat ik heel ontspannen de weg naar huis kon maken. Met de opdrachten voor thuis kan ik er voor zorgen dat ik meer uit het denken blijf en veel bewuster van mijn lijf en omgeving ben geworden. Het was fijn om het met de collega’s te doen. We werken samen met een groep die nog meer dan daarvoor oog heeft voor elkaars welzijn. Marco bedankt voor dit cadeautje.
-Karin, Businesscontroller Particulieren en Private Banking, Rabobank Apeldoorn en Omgeving

Vido Trainingen

Speciale trainingsdagen voor de Stichting VIDO, een vrouwenzelfhulporganisatie die zich richt op vorming en bijscholing van vrouwen door gespreksgroepen, kadertrainingen, cursussen en studiedagen.

De VIDO-workshops, worden door Marco Luchtmeijer professioneel, kundig, met kennis van zaken en inbreng van eigen ervaring opgezet. Door zijn rustige uitleg, uitgekiende methodieken, afgewisseld met ontspanningsoefeningen, creëert Marco een sfeer van veiligheid en vertrouwen.
-Alie Wanchers, begeleider van VIDO-gesprekgroepen in Overijssel.

Verschillende keren heb ik bijeenkomsten bijgewoond die geleid worden door Marco Luchtmeijer. Deze heb ik als zeer opbouwend en ondersteunend ervaren. Er worden zowel theoretische als praktische oefeningen gegeven. Ook worden er ontspanningsoefeningen en meditaties gedaan. Wat mij verder opviel is dat Marco integer omgaat met de inbreng van de deelnemers.
-Jancka Wijting, deelnemer VIDO-training.

Een training van Marco laat je beter aan jezelf werken. Het maakt je rustig en bewust van alles om je heen en de spanning in je. Hij verdeelt zijn aandacht over de groep en draagt rust en bewustzijn uit. Voor mij een impuls om beter met de stress thuis om te gaan. Elke training heb je weer een eye-opener om moeilijke dingen weer simpel te laten lijken. Het is altijd weer een leerzame en ontspannen dag. Marco, bedankt.
-Betsy Hoeflaak, deelnemer VIDO-training.