rebalancing

REBALANCING

Rebalancing: van denken naar voelen naar zijn

Vanuit de Rebalancing wordt het contact met het lichaam centraal gezet. Vanuit deze fysieke benadering is het mogelijk tot meer zelfinzicht te komen. Het lichaam heeft in de loop van je leven allerlei ervaringen opgeslagen. Dit kunnen prettige ervaringen zijn, maar dit kan zich ook uiten in innnerlijke verkrampingen. Deze verkrampingen kunnen ervoor zorgen dat je gevoel van “levendigheid en openheid” op de achtergrond raken. Tijdens een Rebalancingsessie is er een uitnodiging  om contact te gaan maken met deze innerlijke spanningen. Om vanuit daaruit meer verbinding te maken met meer openheid en levendigheid in jezelf. Je kijkt als het ware op jezelf neer. Je wereld kan gaan veranderen als je echt begint te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft.

Er is mogelijkheid om “mee te bewegen” met het leven wat een gevoel van ruimte en vrijheid kan geven. Rebalancing werkt met drie werkvormen: zelfonderzoek, lichaamswerk en meditatie.

In het dagelijkse leven worden we overspoeld door mentale activiteit. Het aantal prikkels is de laatste jaren schrikbarend toegenomen. Je kunt je hierdoor je gevangen gaan voelen door overmatig denken. Waardoor er een gemis kan gaan ontstaan naar het leven in rust en vrijheid. Er kan vanuit hieruit een verlangen en interesse ontstaan in bewustwording en zelfinzicht.

Te veel mentale activiteit en verkrampingen in het lichaam kunnen zich uiten in:

  • het ervaren van onrust en spanning in je lichaam
  • je hebt moeite met in slaap komen en het doorslapen
  • je denken neemt de regie steeds over, je kunt de rust niet ervaren in jezelf

SESSIE

In het voorgesprek stellen we datgene waar je tegenaan loopt centraal. Door middel van zelfonderzoek (aandacht, meditatie) verbinden we dit thema met je lichaam. Ik begeleid je in dit proces en bied je de ruimte en veiligheid om jezelf hierin te kunnen onderzoeken. Naarmate de sessie vordert, maken we de overstap naar de behandeltafel. Door middel van aanraking en focus ontstaat de mogelijkheid om diepliggende spanningen los te laten. In het lichaamswerk op de massagetafel gebruik ik verschillende technieken die ondersteunend zijn voor jouw proces.

TARIEF SESSIE REBALANCING: 90 minuten voor € 90SPECIALE AANBIEDING 1E REBALANCINGSESSIE € 75

REVIEWS REBALANCING

“De rebalancing behandeling van Marco heeft mij dichter bij mijzelf gebracht. Tijdens de behandeling helpt hij je om met je aandacht naar binnen te gaan, om minder te denken en meer te voelen. Zijn benadering is liefdevol en respectvol. Oude gevoelens en ervaringen krijgen de ruimte om er te zijn en ze vervolgens los te laten. Het durven voelen is niet altijd makkelijk, maar Marco creëert een veilige, geborgen sfeer waarin je je makkelijker kan overgeven. Het resultaat is meer rust, ruimte en acceptatie.” I. Tenberge